Gaten boren voor led inbouwspots

Gaten boren voor led inbouwspots

Sommige mensen huren iemand in die de gaten boort in verlaagde plafonds om led inbouwlampen in te plaatsen. Je kunt dit immers ook gemakkelijk zelf doen, mits je goed geïnformeerd bent en jezelf van tevoren goed voorbereid. Je wilt namelijk natuurlijk niet dat je straks een plafond hebt met gaten waar de led inbouwspots niet inpassen. Het voorbereiden is dus belangrijk, maar ook het soort boor dat je gebruikt en de manier waarop je de gaten voor de led inbouwlampen boort. We helpen je een stapje op weg met deze uitleg.

Goede voorbereiding voor het boren van gaten voor led inbouwlampen

Met een goede voorbereiding is het grootste deel van het werk vaak al gedaan, en dit geldt ook voor het boren van gaten voor led inbouwlampen. Zorg dus dat je van tevoren de posities bepaalt waar de spots  precies moeten komen, en teken deze nauwkeurig uit op het plafond. Zo hoef je niet in het wilde weg te gaan boren, maar kan je gewoon de van tevoren gemeten lijnen volgen. Op deze manier kan er weinig misgaan bij het gaten boren voor led inbouwspots.

Gaten boren voor led inbouwlampen met een gatenzaag

De meest eenvoudige manier om de gaten voor led inbouwspots te boren, is door een gatenzaag te gebruiken. Dit gereedschap middel, ook wel klokboor genoemd, maakt gebruik van een opzetstuk in de vorm en grootte van het getekende gat. Je hoeft dus alleen maar de cirkel van de zaag op de lijnen te zetten, en door voorzichtig te duwen het gat eruit te zagen. Nu heb je cirkels waar de led inbouwlampen precies in passen.

Gaten boren voor led inbouwlampen met een decoupeerzaag

Heb je geen klokboor, dan kun je ook een decoupeerzaag gebruiken om de gaten te boren. Gebruik hiervoor een zaag met fijne tanden, en volg voorzichtig de uitgetekende lijnen. Ook hiervoor geldt; duw niet te hard en probeer niet te snel te boren. Zo maak je een perfecte cirkel voor je led inbouwspots. Meer info kunt u vinden op de blog van Led Inbouwspots Leds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *