Ledverlichting, duurzaam, praktisch en……stijlvol!

In een maatschappij die steeds meer aandacht heeft voor het milieu neemt duurzaamheid een steeds grotere plaats in. Fabrikanten en bedrijven laten graag zien hoe verantwoord en duurzaam zij ondernemen en ook de “gewone burger” draagt graag een steentje bij aan een betere wereld.. Mensen geven op verschillende invulling aan het begrip duurzaamheid. Maar hoe mooi en fantastisch duurzaamheid ook mag zijn, onze portemonnee moet dit wel kunnen financieren.

Naast het financiële aspect speelt ook het cosmetische aspect een belangrijke rol in ons aankoopproces. Als het gaat om artikelen die het predicaat duurzaam dragen zijn we vaak wat meer kritisch. Deze artikelen hebben immers het imago niet altijd even modern, trendy of stijlvol te zijn. Dit beeld klopt ten dele, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Eén van deze uitzonderingen heet led verlichting. Led verlichting is een vorm van duurzame verlichting. Dit komt omdat het energieverbruik van led lampen tot soms 70% lager ligt in vergelijking met meer conventionele gloeilampen. Minder energieverbruik is minder CO2 uitstoot, is minder milieubelastend en daarmee past led verlichting in de categorie duurzaam.

Wederom een prachtig verhaal, maar hoe zit het dan met het cosmetische aspect van led verlichting? Led verlichting is een moderne manier van verlichting. Het is verkrijgbaar in vele vormen, zoals led inbouwspots, badkamer, led strips, led wandlampen, led plafonnières en ga zo maar door. Designers hebben de populariteit van led verlichting ontdekt en hebben goed begrepen dat het de verlichting van de toekomst is. Vandaar dat er veel aandacht is besteedt aan de armaturen van led lampen. Deze aandacht zie je niet alleen terug in de mooie vormgeving van deze armaturen, maar zie je ook terug in de hiervoor gebruikte materialen. Zo is roestvrij staal een veel gebruikt materiaal voor armaturen van led verlichting en dit past heel goed in een strak en modern interieur.

Led verlichting biedt mogelijkheden die je niet hebt met andere typen verlichting. Het gebruik van stijlvolle led verlichting geeft een ruimte zijn eigen specifieke sfeer en uitstraling. Het ligt voor de hand dat je al snel denkt aan ruimtes als woonkamer, keuken en badkamer. Led verlichting is hier zeker ook van toegevoegde waarde, maar met led lampen kun je veel verder denken. Laten we hierbij de hal of gang eens als voorbeeld nemen. Led inbouwspots in het plafond bijvoorbeeld, waarbij je de lichtbundel heel gericht op bijvoorbeeld spiegel en kapstok laat schijnen. Hiermee benadruk je deze accessoires, waarbij het dan wel wenselijk is dat je aan deze zaken ook de nodige aandacht hebt gegeven. In de meeste woningen begint de trap naar de bovenverdieping in de hal. Betrek deze opgang naar boven bij de hal door middel van led verlichting op de trap. Elke trede verlichten door middel van een ledstrip met een heel zacht en warm schijnsel creëert een uniek en stijlvol effect. Het is zelfs mogelijk om een setje led verlichting (vaak ook led strips) te plaatsen onder de trapleuning. Doe je dit op een gelijkwaardige onderlinge afstand, dan geeft ook dit een bijzonder fraai effect.

Hoe mooi led lampen ook zijn, er wordt natuurlijk ook een beroep gedaan op je eigen creativiteit. Durf dan ook eens out of the box te denken. Weet hierbij dat led verlichting ongekende mogelijkheden biedt en voor elke toepassing geschikt is. Wanneer stap jij over op de verlichting van de toekomst?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *